Del denne artikel
FaceBook  Twitter  

Opror-fra-udkanten-

Oprør fra Udkanten - mulighedernes land 2.0

Sådan startede det hele……

For at stoppe den skandaløse skævvridning af Danmark er der behov for et oprør fra udkanten. Et initiativ er taget. Lad alle os, der er optaget af at udvikle et Danmark i mere balance, samles og drøfte, hvordan vi som land og folk kan gøre det bedre. Der skal dels sættes fokus på de herskende ubalancer, dels gives stemme til dem, der fortæller en anden historie, og som beskriver udkanten som mulighedernes land.

Konferencen blev afholdt den 27. september 2014

Det knækkede Danmark, udkantsdanmark, den rådne banan. Ukært barn har mange navne. Vi taler om den centraliserende tendens i samfundsudvikling der i øjeblikket fører til at vi får forstoppede storbyer og affolkede landområder. Men der ulmer et oprør imod denne udvikling.
Baggrunden er ikke svær at forstå. Det er den bestandige skævvridning af vort fædreland, hvor bycentrene bliver overbefolket og vanskeligt beboelige med trafik kaos og stress til følge, mens fraflytningen fra udkanten fører til at institutioner nedlægges og infrastrukturen forsømmes. Og ingen tager rigtig fat om problemerne. En nedrivningspulje, lidt bredbånd til Bornholm og lidt billigere godstransport, det er det som finansloven stiller i udsigt. Det rækker som en skrædder i helvede.
Der mangler en bevidst politisk stillingtagen til den grasserende opdeling af Danmark. Har vi en beslutning om, at hele Danmark skal kunne bebos, sådan som vi har været vant til, så følger også nogle politiske konsekvenser. Men de konsekvenser synes politikerne ikke indstillet på at tage. Derfor er Oprøret fra udkanten et forsøg på at mobilisere græsrødderne og det folkelige Danmark.
Projektet har to tyngdepunkter: Adressere de gældende uligheder og fortælle de alternative historier. Vi lægger ud med en konference og en bog.

Konferencen blev afhold i Ærøskøbing d. 27/9. Den samlede noget af den bedste ekspertise på området, de skarpeste debattører og vittigste hoveder.
Bag initiativet står Finn Slumstrup, tidligere kanalchef i DR, forfatter og foredragsholder, samt Viggo Mortensen, tidligere professor ved Aarhus Universitet. Initiativet udvikles i samarbejde med Ærø Folkeuniversitet og Ærø Turist- og erhvervsforening.


Den 27. Marts 2015, præcis et halvt år efter, udkom vi med bogen:
Oprør fra udkanten - mulighedenes land 2.0

 Yderligere oplysninger kan indhentes hos
 Finn Slumstrup                                                             Viggo Mortensen
 24 67 81 57.                                                                       26 40 16 42
 
 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                                                        Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.