Del denne artikel
FaceBook  Twitter  

Idéoplæg til
Mulighedernes Land 2.0

af Nanna Trojel


1. Infrastruktur:
Små busser til 12-14 pers. Som kører 10-12 km på literen vil være velkommen i stedet for store busser + harmonikabusser, som kører små 3 km pr. liter diesel og næsten ingen passagerer. Busselskaberne ved hvornår der er trængsel, måske 2 gange dagligt.

2. Sælg sommerhuse til EU-borgere med restriktioner som stakitter i det åbne land er forbudt og hvad der ellers hører til.

3. Sælg nedrivningshuse til private for 1000 kr. til 10.000 kr. med pligt til nedrivning indenfor 2 år.

4. Ønske om ændring til personer, der ejer sommerhus, at kunne få tildelt helårsstatus indenfor 2-4 år – i stedet for 8 år. Det vil give mere og hurtigere indkomstskat til kommunerne. Der er større tilflytning til sommerhuskommunerne pt.

5. Fx 2 mdrs. Indkomstskat årligt fra ejerne af sommerhuse til de kommuner, hvor sommerhusejere har sommerbolig.

6. Ide til iværksætter: Købmandsbiler så store som biblioteksbiler, som kører ud i de små landsbyer. Kendte en familie i Holland. De startede med 1 bil, men endte med 5 biler.

7. At handelsstandsforeningerne lærer at have åbent samtidig med supermarkederne i den hjemlige by. Åben fx fra kl. 12-19. Der er mange personer der ikke orker de store supermarkeder på vej hjem. De lokale retter såmænd hurtigt ind.


Venlig hilsen
Nanna Trojel
okt. 2014